суботу, 15 грудня 2012 р.

Львів’яни не мають змоги ознайомитися з повним генпланом


Управління архітектури Департаменту містобудування Львова не надає мешканцям повного доступу до генерального плану. Значна його частина знаходиться під грифом «Для службового користування»: опорний план, планувальні обмеження, основне креслення генплану, схема магістралей, гаражів та стоянок; схема міського та зовнішнього транспорту; мереж водопостачання та каналізації; електро-, газо- та теплопостачання; схема розміщення будівництва на 1-шу чергу.


Цікаво, що чинний генплан Львова затверджений ще у 1993 р., відкорегований у 2003, 2005 та 2009 рр. Також він зазнавав змін у зв’язку з проведенням футбольного чемпіонату Євро-2012. Ту частину, яку надали для ознайомлення, ви можете переглянути тут. Також є у доступі деякі документи з графічної частини.



Східноукраїнський центр громадських ініціатив в рамках проекту «Генплан — ключ до твого міста» подавав запити до міських рад 459 міст України з проханням надати можливість ознайомитись з генеральним планом згідно з законом про доступ до публічної інформації.
Варто зазначити, що у Львові ситуація ще порівняно непогана. Наприклад, у Броварах (Київська область) суд заборонив цій громадській організації взагалі ознайомлюватись з будь-якою частиною генплану, що є грубим порушенням закону.

Немає коментарів:

Дописати коментар